left menu1
left menu2
left menu3
left menu4
left menu5
left menu6
GreekEnglish (United Kingdom)

ΚΥΝΟΥΡΙΑ

perioxi

ΑΡΚΑΔΙΑ

map_arkadia_sm

Δημοφιλείς προορισμοί

Ρώμη

Ρώμη

Η Ρώμη, η αιώνια πόλη, εκπέμπει μια γοητεία μοναδική και... Περισσότερα...
Παρίσι

Παρίσι

Αν πρόκειται για το παρθενικό σας ταξίδι στο Παρίσι μία... Περισσότερα...

Ημερολόγιο

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Καλωσήρθατε στον επίσημο δικτυακό τόπο του ASTROS TRAVEL EXPERT.

Ο επίσημος δικτυακός τόπος έχει σαν σκοπό την άρτια ενημέρωσή σας για τα ταξίδια που διοργανώνει το γραφείο μας, καθώς και πληροφορίες που έχουν σχέση με την ευρύτερη περιοχή της Κυνουρίας.

Με αφορμή την αυξανόμενη ζήτηση τουριστικών προίόντων και υπηρεσιών για ξεκούραστες διακοπές με σεβασμό στο περιβάλλον, στην φύση και στην παράδοση του τόπου,  με προτίμηση στα υγιεινά και  αυθεντικά προϊόντα, με δίψα για εμπειρίες και δραστηριότητες, δημιουργήσαμε  το ταξιδιωτικό γραφείο ASTROS TRAVEL EXPERT, με σκοπό να σας προσφέρουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες στην οργάνωση των διακοπών σας, την προβολή και προώθηση των καταλυμάτων σας.

Απευθυνόμαστε στους πελάτες αυτούς, που επιθυμούν να γνωρίσουν την περιοχή μας και τους ανθρώπους της, με την αυθεντικότητα, την εμπειρία και την ανεξαρτησία που επιθυμούν. Επιπλέον, δίνουμε πληροφορίες για την ιστορία του τόπου, τον πολιτισμό τα ήθη και έθιμα, τις εκδηλώσεις, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και κάθε τι που θα μπορούσε να ενδιαφέρει τον επισκέπτη σχετικά με την Κυνουρία αλλά και για ολόκληρη την περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Αγγελική Μιχ. Κουλεντιανού

Developed by JoomVision.com
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ανάμεσα σε ανατολή και δύση. Είναι μια πόλη με μακραίωνη και πολυσήμαντη ιστορία που συγκινεί και εντυπωσιάζει κάθε ταξιδιώτη. Η θρυλική πρωτεύουσα του Βυζαντίου...

  • ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

    Η Βαρκελώνη θεωρείται η πιο ζωντανή και ιδιαίτερη πόλη της Ισπανίας. Βρίσκεται σε μια προνομιακή γεωγραφική θέση, καθώς εκτείνεται στην βορειοανατολική ακτή της Ιβηρικής Χερσονήσου. Είναι η...

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

barcelona1

Η Βαρκελώνη θεωρείται η πιο ζωντανή και ιδιαίτερη πόλη της Ισπανίας. Βρίσκεται σε μια προνομιακή γεωγραφική θέση, καθώς εκτείνεται στην βορειοανατολική ακτή της Ιβηρικής Χερσονήσου. Είναι η πρωτεύουσα της Καταλωνίας, μιας από τις 17 αυτόνομες κοινότητες που απαρτίζουν την Ισπανία και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σε μέγεθος και σε πληθυσμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Βαρκελώνη υπάρχουν δύο επίσημες γλώσσες. Τα καταλανικά και τα καστιλιάνικα ισπανικά. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να μιλάει την πρώτη.
Η μεσογειακή πόλη διαθέτει πλούσια ιστορία, σημαντική οικονομική ανάπτυξη στο πέρασμα των χρόνων, αλλά και μεγάλη παράδοση στις εικαστικές τέχνες.

Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη με μακραίωνη ιστορία. Η σημερινή πόλη ιδρύθηκε τον πρώτο αιώνα στην θέση του παλαιοϊβηρικού Μπάρκενο. Τον 2ο αιώνα χτίστηκαν τείχη και η πόλη άρχισε να μεγαλώνει ως τμήμα της ρωμαϊκής επαρχίας που είχε όμως πρωτεύουσα την Ταραγόνα. Στους αιώνες που ακολούθησαν η πόλη γνώρισε πολλούς κατακτητές.
Τον 15ο αιώνα η Βαρκελώνη γνώρισε την μεγαλύτερη ακμή της. Την περίοδο αυτή κτίστηκαν πολλά από τα εντυπωσιακά και επιβλητικά κτίρια που σώζονται ως τις μέρες μας και αποτελούν σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.
Στο πόλεμο της διάδοχής το 1705 – 1714 καταλύθηκε η αυτονομία της Καταλωνίας από τις γαλλο-καστιλλιάνικες δυνάμεις. Από τότε η Καταλωνία και η Βαρκελώνη ανήκουν στην Ισπανία. Η αναγέννηση της πόλης ξεκίνησε από το 1850 και μετά με την γρήγορη εκβιομηχάνιση της. Το 1900 στην πόλη ευημερούσε μια ισχυρή αστική τάξη εμπόρων και βιομηχάνων, που επέτρεψε την ραγδαία ανάπτυξη των τεχνών.

Η Βαρκελώνη είναι η γενέτειρα του Σαλβαδόρ Νταλί και του Χοάν Μιρό. Εδώ, έζησε για κάποιο διάστημα και ο Πάμπλο Πικάσο.

Από την πολύ πρόσφατη ιστορία της αξίζει να αναφέρουμε ότι το 1992 η Βαρκελώνη φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι κυριολεκτικά τη μεταμόρφωσαν σε επίπεδο υποδομών, μετατρέποντάς την σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Σήμερα η Βαρκελώνη αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και διαθέτει πολύ καλή ποιότητα ζωής.

Κατά την παραμονή σας στην όμορφη Ισπανική πόλη υπάρχουν κάποια αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε. Όπως:

Τη Ramblas είναι μια διπλή λεωφόρος με ιδιαίτερα φαρδύ πεζόδρομο στη μέση, η οποία εκτείνεται από την Placa Catalunya έως το λιμάνι. Είναι γεμάτη κιόσκια, ανθοπωλεία και πλανόδιους πωλητές αλλά και με καλλιτέχνες να δίνουν ολόκληρες παραστάσεις Αποτελεί σημείο συνάντησης για τους Καταλανούς και είναι ένας από τους πλέον τουριστικούς δρόμους της πόλης. Στο τέλος της Ramblas, θα δείτε και το άγαλμα του Κολόμβου που το ύψος του ξεπερνά τα 76 μ.

Το «λόφο των Εβραίων» Montjuic. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ανοιχτό χώρο της Βαρκελώνης, όπου εκεί βρίσκονται πολλά από τα μουσεία της πόλης και κάποια ολυμπιακά ακίνητα. Μπορείτε να ανεβείτε με το τελεφερίκ.

Την Barri Gοtic, γνωστή ως «γοτθική συνοικία». Στα στενά δρομάκια της χτυπούσε η καρδιά της Βαρκελώνης κατά τον Μεσαίωνα. Σήμερα φημίζεται για τα μπαράκια της. Εδώ, θα δείτε και τον καθεδρικό ναό της Αγίας Ευλαλίας και το παρεκκλήσι του Χριστού της Ναυπάκτου.

Το Parc de la Ciutadella, το δημοφιλέστερο πάρκο της πόλης, με ζωολογικό κήπο, αλλά και μουσεία ζωολογίας και γεωλογίας.

Το γήπεδο Camp Nou, έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνας και τον ειδικό χώρο στον οποίο φυλάσσονται όλα τα τρόπαιά της.

Τέλος, το φαγητό στη Βαρκελώνη αποτελεί άλλη μια ευχάριστη έκπληξη. Η καταλανική κουζίνα θεωρείται από πολλούς η καλύτερη της Ισπανίας. Κυριαρχούν τα θαλασσινά και τα ζυμαρικά, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε και κάποιους ιδιαίτερους καταλανικούς συνδυασμούς. Φυσικά θα συνοδεύσετε το γεύμα σας με sangria.

Δημοσκόπηση

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας προορισμός;
 

discover kynouria

Developed by JoomVision.com

4x4 multi activity paysanias path

ASTROS KYNOURIA ARCADIA PELOPONNESE GREECE

4x4 multi activity paysanias path 4x4 multi activity paysanias path

7 days program

ASTROS KYNOURIA ARCADIA PELOPONNESE GREECE

7 days program 7 days program

7 days program

ASTROS KYNOURIA ARCADIA PELOPONNESE GREECE

7 days program 7 days program

culture and nature

ASTROS KYNOURIA ARCADIA PELOPONNESE GREECE

culture and nature culture and nature

jeep safari mythical cronion mountain

ASTROS KYNOURIA ARCADIA PELOPONNESE GREECE

jeep safari mythical cronion mountain jeep safari mythical cronion mountain

Travel Senior 55+

travel seniorΠρόκειται για προγράμματα διαθέσιμα στους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω από την ηλικία των 55 χρονών (Senior Travel) με μερική έκπτωση σε ομαδικά ταξίδια, [περισσότερα]

PELOPONNESE

logo eng

Προτείνουμε...

dubaiΟνειρικό ταξίδι στο Ντουμπάι
Ένας αρκετά νέος τουριστικός προορισμός που τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερους τουρίστες. Πριν από λίγα χρόνια ήταν ουσιαστικά μια πόλη στην έρημο, η οποία στηριζόμενη σε μια εκπληκτική υποδομή [περισσότερα]

Photo Gallery

IMG_9969
27
IMG_0230
24
img_0012
paralio
41
08
prosfores

epathlo

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε, πριν την κατάθεση της αίτησης για έκδοση διαβατηρίου. Δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσετε, έντυπα αίτησης που πρέπει να συμπληρώσετε ανά περίπτωση & άλλες πληροφορίες.[περισσότερα]

Πρόγνωση καιρού

Our site is at APN Greece Directory Greeklinks - Greek Web Directory Directory