left menu1
left menu2
left menu3
left menu4
left menu5
left menu6
GreekEnglish (United Kingdom)

ΚΥΝΟΥΡΙΑ

perioxi

ΑΡΚΑΔΙΑ

map_arkadia_sm

Δημοφιλείς προορισμοί

Ρώμη

Ρώμη

Η Ρώμη, η αιώνια πόλη, εκπέμπει μια γοητεία μοναδική και... Περισσότερα...
Παρίσι

Παρίσι

Αν πρόκειται για το παρθενικό σας ταξίδι στο Παρίσι μία... Περισσότερα...

Ημερολόγιο

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Καλωσήρθατε στον επίσημο δικτυακό τόπο του ASTROS TRAVEL EXPERT.

Ο επίσημος δικτυακός τόπος έχει σαν σκοπό την άρτια ενημέρωσή σας για τα ταξίδια που διοργανώνει το γραφείο μας, καθώς και πληροφορίες που έχουν σχέση με την ευρύτερη περιοχή της Κυνουρίας.

Με αφορμή την αυξανόμενη ζήτηση τουριστικών προίόντων και υπηρεσιών για ξεκούραστες διακοπές με σεβασμό στο περιβάλλον, στην φύση και στην παράδοση του τόπου,  με προτίμηση στα υγιεινά και  αυθεντικά προϊόντα, με δίψα για εμπειρίες και δραστηριότητες, δημιουργήσαμε  το ταξιδιωτικό γραφείο ASTROS TRAVEL EXPERT, με σκοπό να σας προσφέρουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες στην οργάνωση των διακοπών σας, την προβολή και προώθηση των καταλυμάτων σας.

Απευθυνόμαστε στους πελάτες αυτούς, που επιθυμούν να γνωρίσουν την περιοχή μας και τους ανθρώπους της, με την αυθεντικότητα, την εμπειρία και την ανεξαρτησία που επιθυμούν. Επιπλέον, δίνουμε πληροφορίες για την ιστορία του τόπου, τον πολιτισμό τα ήθη και έθιμα, τις εκδηλώσεις, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και κάθε τι που θα μπορούσε να ενδιαφέρει τον επισκέπτη σχετικά με την Κυνουρία αλλά και για ολόκληρη την περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Αγγελική Μιχ. Κουλεντιανού

Developed by JoomVision.com
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ανάμεσα σε ανατολή και δύση. Είναι μια πόλη με μακραίωνη και πολυσήμαντη ιστορία που συγκινεί και εντυπωσιάζει κάθε ταξιδιώτη. Η θρυλική πρωτεύουσα του Βυζαντίου...

  • ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

    Η Βαρκελώνη θεωρείται η πιο ζωντανή και ιδιαίτερη πόλη της Ισπανίας. Βρίσκεται σε μια προνομιακή γεωγραφική θέση, καθώς εκτείνεται στην βορειοανατολική ακτή της Ιβηρικής Χερσονήσου. Είναι η...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

konpouli Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ανάμεσα σε ανατολή και δύση. Είναι μια πόλη με μακραίωνη και πολυσήμαντη ιστορία που συγκινεί και εντυπωσιάζει κάθε ταξιδιώτη. Η θρυλική πρωτεύουσα του Βυζαντίου άκμασε για αιώνες και γνώρισε παγκόσμια φήμη και δόξα. Τα αξεπέραστα μνημεία που σώζονται ακόμη και σήμερα φανερώνουν πτυχές αυτής της πολυτάραχης ιστορίας της πόλης.

Σήμερα η Κωνσταντινούπολη ή απλά η Πόλη όπως ακόμη την προσφωνούμε εμείς οι Έλληνες ή η Ιστανμπούλ σύμφωνα με την διεθνή της ονομασία η οποία έχει καθιερωθεί από το 1930, αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της Τουρκίας. Και όχι μόνο. Παραμένει το κύριο πολιτισμικό, οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Είναι μια από τις πολυπληθέστερες χώρες του κόσμου καθώς υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός της φτάνει τα 12 εκατομμύρια κατοίκους.

Η Κωνσταντινούπολη έχει το προνόμιο να είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία. Η πόλη καταλαμβάνει την τριγωνική χερσόνησο που σχηματίζεται μεταξύ του Κεράτιου κόλπου, του Βοσπόρου και της θάλασσας του Μαρμαρά και εκτείνεται μέχρι τις απέναντι ανατολικές ακτές του Γαλατά. Στην περιοχή που εκτείνεται η πόλη, υψώνονται εφτά λόφοι και γι' αυτό ονομάστηκε Επτάλοφος, οι οποίοι διαχωρίζουν φυσικά τις διάφορες περιοχές της. Το ψηλότερο μέρος της πόλης που βρίσκεται στην περιοχή της πύλης της Αδριανούπολης έχει υψόμετρο 77 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. Η θάλασσα του Μαρμαρά στα νότια της πόλης, αποτελεί το φυσικό πέρασμα ανάμεσα σε δυο ηπείρους και το σημείο επαφής δυο θαλασσών, του Εύξεινου Πόντου και της Μεσογείου.

Η σύγχρονη πόλη είναι πολυπρόσωπη. Από τη μια το σύγχρονο πρόσωπό της με τα καινούρια κτίρια και από την άλλη ότι έχει απομείνει από την παλιά πόλη και την αίγλη της με τις παλιές γειτονιές στις οποίες σώζονται ακόμη τα αρχοντικά των Ελληνικών οικογενειών που εκδιώχθηκαν, αλλά και τα σημαντικά ιστορικά μνημεία που μαρτυρούν ένδοξες πτυχές του παρελθόντος. Με κορυφαίο όλων την Αγία Σοφία το αριστούργημα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Η πόλη χωρίζεται σε τρεις κύριες ζώνες που περιλαμβάνουν την παλαιά Κωνσταντινούπολη την περιοχή του Μπέηογλου με τη συνοικία του Γαλατά και τον ομώνυμο πύργο, καθώς και το Σκούταρι μαζί με άλλα προάστια που βρίσκονται στην απέναντι ασιατική πλευρά του Βοσπόρου.

Τι να πρωτοπεί κανείς για την μακραίωνη ιστορία της Πόλης; Αναφέρουμε μόνο κάποιους από τους σημαντικούς ιστορικούς σταθμούς που στιγμάτισαν την πορεία της. Η Κωνσταντινούπολη υπήρξε πρωτεύουσα τριών διαδοχικών αυτοκρατοριών: της Ρωμαϊκής από το 324 έως το 395 της Βυζαντινής από το 395 έως το 1453 και τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1453 έως το 1922. Αποτέλεσμα ήταν η ανάδειξη αλλά και η γεφύρωση των τριών διαφορετικών πολιτισμών σε μια σύμμεικτη παρουσία.
Ως πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, υπήρξε κέντρο του ελληνικού στοιχείου και πολιτισμού για περισσότερα από χίλια χρόνια. Κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής περιόδου το ελληνικό στοιχείο ανθούσε υπό την προστασία της αυτοκρατορίας και η Κωνσταντινούπολη ήταν το κέντρο ανάπτυξής του.
Οι ιστορικές περιοχές της πόλης, με τα σημαντικά και αξεπέραστα μνημεία, ανήκουν από το 1985 στον κατάλογο με τα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Κατά την παραμονή σας στην Κωνσταντινούπολη αξίζει να επισκεφθείτε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Εκτός, λοιπόν από την Αγία Σοφία, θα δείτε το περίφημο ανάκτορο Τοπ Καπί που υπήρξε το παλάτι των σουλτάνων και τώρα πια δέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο οι οποίοι σπεύδουν να θαυμάσουν τον πλούτο και την περίτεχνη αρχιτεκτονική του. Επίσης θ δείτε το τζαμί του Σουλεϊμάν και το τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ γνωστό και ως Μπλε Τζαμί.
Στην πόλη εδρεύει επίσης το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Τουρκίας.

Και φυσικά θα επισκεφθείτε το Φανάρι, όπου εκεί χτυπά η καρδιά της ορθοδοξίας καθώς εκεί βρίσκεται το Πατριαρχείο. Θα προσκυνήσετε στο ναό του Αγίου Γεωργίου και θα γνωρίσετε την μεγάλη του γένους Σχολή που είναι χτισμένη με θέα τον Κεράτιο κόλπο.

Όποιος επισκέπτεται την Πόλη, είθισται να κάνει και ένα μικρό ταξιδάκι στα Πριγκιποννήσια. Εκεί θα δείτε τα διατηρημένα σπίτια των Ελλήνων, τον Πύργο του Λεάνδρου, τον σιδηροδρομικό σταθμό του Haydarpasa και γενικά θα δείτε πως ζούσαν οι Έλληνες της Πόλης. Μετά την Πρίγκιπο μπορείτε να επισκεφθείτε την Χάλκη όπου βρίσκεται η Θεολογική Σχολή.

Πηγή Holiday.gr

Δημοσκόπηση

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας προορισμός;
 

discover kynouria

Developed by JoomVision.com

4x4 multi activity paysanias path

ASTROS KYNOURIA ARCADIA PELOPONNESE GREECE

4x4 multi activity paysanias path 4x4 multi activity paysanias path

7 days program

ASTROS KYNOURIA ARCADIA PELOPONNESE GREECE

7 days program 7 days program

7 days program

ASTROS KYNOURIA ARCADIA PELOPONNESE GREECE

7 days program 7 days program

culture and nature

ASTROS KYNOURIA ARCADIA PELOPONNESE GREECE

culture and nature culture and nature

jeep safari mythical cronion mountain

ASTROS KYNOURIA ARCADIA PELOPONNESE GREECE

jeep safari mythical cronion mountain jeep safari mythical cronion mountain

Travel Senior 55+

travel seniorΠρόκειται για προγράμματα διαθέσιμα στους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω από την ηλικία των 55 χρονών (Senior Travel) με μερική έκπτωση σε ομαδικά ταξίδια, [περισσότερα]

PELOPONNESE

logo eng

Προτείνουμε...

dubaiΟνειρικό ταξίδι στο Ντουμπάι
Ένας αρκετά νέος τουριστικός προορισμός που τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερους τουρίστες. Πριν από λίγα χρόνια ήταν ουσιαστικά μια πόλη στην έρημο, η οποία στηριζόμενη σε μια εκπληκτική υποδομή [περισσότερα]

Photo Gallery

IMG_9969
27
IMG_0230
24
img_0012
paralio
41
08
prosfores

epathlo

Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε, πριν την κατάθεση της αίτησης για έκδοση διαβατηρίου. Δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσετε, έντυπα αίτησης που πρέπει να συμπληρώσετε ανά περίπτωση & άλλες πληροφορίες.[περισσότερα]

Πρόγνωση καιρού

Our site is at APN Greece Directory Greeklinks - Greek Web Directory Directory