left menu1
left menu2
left menu3
left menu4
left menu5
left menu6
GreekEnglish (United Kingdom)

ΚΥΝΟΥΡΙΑ

perioxi

ΑΡΚΑΔΙΑ

map_arkadia_sm

Δημοφιλείς προορισμοί

Ρώμη

Ρώμη

Η Ρώμη, η αιώνια πόλη, εκπέμπει μια γοητεία μοναδική και... Περισσότερα...
Παρίσι

Παρίσι

Αν πρόκειται για το παρθενικό σας ταξίδι στο Παρίσι μία... Περισσότερα...

ΑΡΚΑΔΙΑ

Αρκαδία, ένας τόπος με απρόσμενες ομορφιές που γοητεύει κάθε επισκέπτη. Οι εναλλαγές και κυρίως οι αντιθέσεις των τοπίων της δημιουργούν εικόνες απείρου κάλλους και την καθιστούν μοναδικό προορισμό. Επιπλέον η Αρκαδία, είναι ένας τόπος με μακραίωνη και πολυτάραχη ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στα αναρίθμητα μνημεία του νομού αλλά και στις μνήμες όλων μας καθώς η Αρκαδική γη από την αρχαιότητα ως τους νεότερους χρόνους, έχει γεννήσει πολλούς ήρωες.

Ο νομός Αρκαδίας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου, λόγω του ότι συνδυάζει την άγρια ομορφιά του βουνού με την παραθαλάσσια γοητεία. Από τον ορεινό όγκο του Μαινάλου και τα ιστορικά ορεινά χωριά του νομού, μέχρι τα τουριστικά παράλια με τις υπέροχες ακρογιαλιές, η Αρκαδία εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη.
Βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου. Συνορεύει βόρεια με τους νομούς Κορινθίας και Αχαΐας, δυτικά με τους νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας, νότια με το νομό Λακωνίας και ανατολικά βρέχεται από τον Αργολικό κόλπο.

Το μεγαλύτερο μέρος του νομού Αρκαδίας είναι ορεινό με μεγαλύτερους ορεινούς όγκους το Μαίναλο με υψόμετρο 1981μ., που στην κορυφή του λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο, ο Πάρνωνας και το Αρτεμίσιο.
Οι μεγαλύτερες πεδινές εκτάσεις βρίσκονται στο οροπέδιο της Τρίπολης και το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.
Ο Αλφειός ποταμός αλλά και ο Λάδωνας με τον Ερύμανθο ακόμα και ο Λούσιος συμβάλλουν τα μέγιστα στην οικονομία του νομού.
Η λίμνη Τάκα είναι ένας σπουδαίος υδροβιότοπος. Παρέχει επίσης, τη δυνατότητα στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών να αρδεύουν τα κτήματά τους.
Η λίμνη του Μούστου αποτελεί ένα σημαντικό καταφύγιο αγρίων πτηνών στην περιοχή. Ιδιαίτερα σημαντική για την περιοχή είναι η τεχνητή λίμνη του Λάδωνα καθώς με τα νερά της κινείται το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και αρδεύεται ολόκληρη η κοιλάδα.
Πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες την καλοκαιρινή περίοδο αποτελούν οι υπέροχες ακτές της Κυνουρίας που συνδυάζουν τα πεντακάθαρα νερά με τις ομορφιές της φύσης.

Κατά την περιήγησή σας στο νομό Αρκαδίας εκτός από τις φυσικές καλλονές, θα θαυμάσετε και τα αξιοθέατα της περιοχής. Όπως, τις αρχαιότητες της Τεγέας, της Καρύταινας, του Ορχομενού, της Μαντινείας και της Μεγάλης Πόλης. Θα γνωρίσετε τα αστικά κέντρα του νομού την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη. Θα επισκεφθείτε τη Βυτίνα και τη Δημητσάνα τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα της Αρκαδίας καθώς και το Παράλιο Άστρος με το μικρό ψαράδικο λιμανάκι και την υπέροχη παραλία.

Αν δεν έχετε ακόμη επισκεφθεί την Αρκαδία, προγραμματίστε το. Όποια εποχή του έτους κι αν βρεθείτε στην Αρκαδική γη, θα απολαύσετε την παραμονή σας. Εκτός από τις περιηγήσεις σας θα σας δοθούν ευκαιρίες διασκέδασης και δραστηριοτήτων.
Ειδικά οι λάτρεις των σπορ θα εκπλαγείτε από τις επιλογές. Το καλοκαίρι μπορείτε να εξασκηθείτε στα θαλάσσια σπορ στις παραλίες του νομού, ενώ το χειμώνα το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου προσφέρει αξέχαστες ώρες διασκέδασης και άθλησης στις πίστες του.

Our site is at APN Greece Directory Greeklinks - Greek Web Directory Directory